Hoe werkt BoerenKavelruil?

BoerenKavelruil coördineert kavelruilprocessen en ondersteund hierbij grondeigenaren, adviseurs, makelaars en andere marktpartijen op het gebied van kavelruil. Via de website kunnen percelen geregistreerd worden, deze zullen worden toegevoegd aan de kavelruilkaart. Achter de schermen onderzoekt de kavelruil coördinator de mogelijkheden om een ruiling tot stand te brengen. Wanneer de coördinator ziet dat er een ruiling ontstaat zal er een ruilvoorstel opgemaakt worden. Aan de hand van dit voorstel kunnen de betrokken partijen om tafel om er een definitieve ruiling van te maken.

Om ervoor te zorgen dat de belangen van iedere grondeigenaar behartigd worden, kan de grondeigenaar bij de aanmelding van een perceel zijn eigen makelaar en adviseur vermelden. De makelaar en de adviseur zullen van af het moment dat er een ruilvoorstel is betrokken worden bij de ruiling.

Nadat er een definitieve ruiling ontstaan is zullen alle afspraken op papier gezet worden. Een notaris zal vervolgens de kavelruilakte opmaken en deze passeren.

BoerenKavelruil werkt samen met de makelaars die het initiatief ondersteunen. AgriPlaza makelaars is de eerste makelaar die hierbij aansluit. AgriPlaza makelaars is actief in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.